Kookworkshop

welkom-4

Samen koken, eten, drinken, lachen, leren en genieten bij u thuis, in huiselijke sfeer.

Gedurende de middag/avond bieden we veel individuele aandacht en is er ruim de tijd voor vragen en vertellen we ook wat over de producten die we gebruiken,  na afloop krijgt u de recepten natuurlijk  mee. 

Gastella heeft geen vaste menu’s. Naar uw wensen wordt de kookworkshop samengesteld. U betaalt 65,– euro per persoon (inclusief btw en alle drankjes). Minimaal 6 personen maximaal aantal personen in overleg.

ITALIAANS

ita-2

(H)EERLIJKE ITALIAANSE WORKSHOP

La bella Italia. Bekend om overheerlijk eten dat eenvoudig te bereiden is. Terug naar de basis en de pure smaak, daar gaat het om tijdens de Italiaanse workshop.

Bijvoorbeeld de bekende saltimbocca, kalfsvlees op haar lekkerst. Risotto mag ook niet ontbreken, bestrooid met wat verse Parmezaan. En de beste tagliatelle, zelfgemaakt natuurlijk. Pasta, pesto en amaretto parfait.  FANTASTICO !

mes-vork

VEGETARISCH

vega-1 vega-2

(H)EERLIJKE VEGETARISCHE

Kookinspiratie voor wanneer je gewoon trek hebt in een super lekkere vegetarische maaltijd. Vegetarische gasten over de vloer hebt of een keertje geen zin hebt in vlees of vis. Denk aan portobello met parelgort, bloemkool beignets of citroenravioli met gegrilde courgette en nog veel meer !

Ontdek de vegetarische keuken. Ook niet-vegetariërs genieten volop van deze smaakvolle gerechten. Laat je verrassen en inspireren.

mes-vork

INDONESISCH

indo-1 indo-2

(H)EERLIJKE INDONESISCHE WORKSHOP

De Indonesische keuken is vooral zo boeiend omdat deze zo enorm gevarieerd is, dus voor iedereen zit er wel iets bij.

Vaak wordt gezegd dat de gerechten zo enorm heet of pedis zijn. Dat is maar ten dele waar. Het hangt ervan af waar de gerechten vandaan komen. Met name Sumatra en Sulawesi staan bekend om hun pittige gerechten. De meer zoete gerechten komen oorspronkelijk van Java.

Met recepten van mijn Indische schoonmoeder en Tante Mick. Mijn favorieten babi ketjap, garnalen met petehbonen, soto ayam en gule telor.

Er wordt gebruik gemaakt van heerlijke specerijen en pure producten.

mes-vork

THAIS

thai-1 thai-2

(H)EERLIJKE THAISE KOOKWORKSHOP

Thailand staat niet alleen bekend om de gouden tempels, rijstvelden en boeddhisme maar vooral om de zeer smaakvolle keuken!

Ga tijdens de kookworkshop aan de slag met koriander, citroengras, kokos en rode peper. De heerlijke smaakmakers van de Thaise keuken.

Zelf rijstrolletjes rollen of verse viskoekjes bereiden. En dan die krachtige rode curry gemaakt in de vijzel. Lekker en supergezond. Kom en proef de smaak van Thailand.

mes-vork

MAROKKAANS

mar-1 mar-2

(H)EERLIJKE MAROKKAANSE WORKSHOP

Wie denkt dat de Marokkaanse keuken alleen maar couscous is, heeft het absoluut mis! Het is een mysterieuze keuken met uitbundige gerechten, veel noten, zuidvruchten en aparte specerijen, diverse soorten tajines en natuurlijk ook een beetje couscous.

Door een speciale aanvraag een paar jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in deze exotische keuken en ik ben er verknocht aan geraakt.

mes-vork

TAPAS

tap-1 tap-2

(H)EERLIJKE TAPAS WORKSHOP

Tapas zijn kleine Spaanse gerechtjes, die in cafés in Spanje  bij een drankje worden gegeten. Een tussendoortje, om de tijd tot het (late) diner te overbruggen. Elke regio in Spanje heeft zijn eigen typerende tapas. De laatste jaren wordt het steeds populairder om een aantal tapas als complete maaltijd te eten.

Smullen van de allerlekkerste Spaanse hapjes tijdens onze tapas workshop. De smakelijke en verse producten  maken de tapas van deze workshop extra lekker.

mes-vork


Hoe gaat een kookworkshop bij u thuis in de praktijk?

We starten met een aperitief. Vervolgens krijgen de deelnemers tekst en uitleg hoe de kookworkshop in zijn werk gaat. Er wordt een groepsindeling gemaakt (voor-, hoofd-, bij-  en nagerecht). Iedereen krijgt een schort voor en dan kunnen we aan de slag.

Na het koken, wat ongeveer 1,5 uur tot 2 uur in beslag neemt, gaan we met zijn allen aan tafel. We beginnen met het voorgerecht dat uit geserveerd  wordt door de makers ervan. Het volgende gerecht , wordt door het betreffende groepje gereed gemaakt voor uitserveren. Dit geldt tevens voor de overige gerechten. Het gehele diner zal ongeveer 2 uur duren.

U bepaalt zelf hoe laat u wilt beginnen met een kookworkshop. Wij houden rekening met uw  wensen. Een kookworkshop duurt  alles bij elkaar maximaal 4,5 uur. Na afloop krijgt u digitaal de receptuur van alle gerechten van de kookworkshop.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

mes-vork